Sveti Stefan

/   sveti-stefan.me     Travel   / Crnogorski  

2019-11-01 22:15:37

[ Objavila B.B. ]

PROJEKAT MORSKOG DOBRA

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je počelo prošle sedmice radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi.

Staža će biti duga 380 metara, a široka pet do šest metara, od plaže hotela Posejdon do kuće porodice Kunjić.

Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar (klupe za sjedenje i kante za otpatke), stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu.Na terenu se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze, dok se paralelno radi postavljanje vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze. Te radove izvodi 'Vodovod i kanalizacija' Budva i M:tel , kazali su u JP Morsko dobro.

Kako su dodali, pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svjetiljke u led tehnologiji.

Izvođač radova na ovom poslu je preduzeće Incom iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020.godine. Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000 eura.

Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže.


rtcg.me rtcg.me
staze rtcg obnova preduzee more jazu plae crne gore javno http radove


User comments