Sveti Stefan

/   sveti-stefan.me     Travel   / Crnogorski  

2019-11-05 14:03:39

Objavila: M.L.B.

SAJAM U LONDONU

Tokom sajma u Londonu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i najveći britanski turoperator TUI UK potpisali su ugovor o saradnji na planu zajedničke marketinške kampanje na tržištima Velike Britanije, Njemačke, Austrije i Poljske, s fokusom na britansko tržište, saopšteno je iz NTO.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja crnogorsku turističku ponudu na 40. Svjetskoj berzi putovanja „WTM 2019” (World Travel Market) koja se održava, od 4. do 6. novembra tekuće godine, u Londonu.

“Preko 50 britanskih turoperatora u svojoj ponudi ima Crnu Goru, među kojima se, kao značajniji, izdvajaju TUI UK, Jet 2 Holidays, Balkan Holidays, Saga, Exodus, Kuoni i drugi”, saopšteno je iz NTO.

Evidentno je povećanje broja turista iz Velike Britanije iz godine u godinu, a shodno boljoj avio povezanosti i većem broju turoperatora očekuje se nastavak pozitivnog trenda i u 2020. godini, poručuju iz NTO

“Trend rasta primjetan je i ove godine. Od početka godine do kraja jula u Crnoj Gori je boravilo preko 39 hiljada turista iz Velike Britanije koji su ostvarili preko 198 hiljada noćenja. U odnosu na isti period prethodne godine broj turista je veći za oko 26%, a broj noćenja za oko 30%”, poručuju iz NTO.

Delegaciju Crne Gore predvode ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, državni sekretar za turizam Damir Davidović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Štand Nacionalne turističke organizacije Crne Gore posjetio je i Ambasador Crne Gore u Londonu Borislav Banović.Prvog dana turističke berze, ministar Radulović sastao se sa izvršnim direktorom turoperatora i aviokompanije Jet2.com i Jet2holidays Stivom Hepijem.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za saradnju, s obzirom na to da ovaj turoperator koji već u svojim katalozima ima Crnu Goru i tokom prethodne dvije godineje goste dovodio preko aerodroma u Dubrovniku, planira za sezonu 2020. godine,uvođenje četiri leta nedjeljno ka Tivtu, od čega dva iz Londona i dva iz Mančestera, u periodu od maja do oktobra.

Svjetska turistička berza u Londonu okuplja oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i oko 3000 predstavnika medija.


rtcg.me rtcg.me
crne gore turista godine preko rtcg londonu avio povezanost turistika organizacija saradnji


User comments