Sveti Stefan

/   sveti-stefan.me     Travel   / Crnogorski  

2019-11-18 23:25:45

[ Mina ]

IVANOVIĆ

Na autoputu Bar - Boljare radi se u neposrednoj blizini korita rijeke Tare, i zbog toga je uticaj na životnu sredinu neizbježan, rekao je zamjenik šefa nadzora firme Ingerop, Jovan Ivanović.

Ipak, kako je istakao, taj uticaj je prilično smanjen kroz zahtjevanu dokumentaciju.

Intenzivno se radi na dionici Mataševo 4. To je jedan veliki infrastrukturni objekat sa dva mosta, pristupnim rampama, potpornim zidovima, obalnim utvrdama, nasipom od više od pola miliona kubika. Ti radovi su i u neposrednoj blizini rijeke Tare i naravno da takav infrastrukturni objekat mora uticati na životnu sredinu”, smatra Ivanović, prenosi Info Biro.

Kako je rekao, kroz svu zahtjevanu dokumentaciju pokušalo se da se taj uticaj smanji i smatram da smo dosta uspjeli u tome.

“U pojedinim trenucima izvođač je izvodio radove koji nisu u potpunosti u skladu sa metadologijom izvođenja radova, nadzor je reagovao u jednom trenutku i stopirao radove dok se ne uklone nedostatci, što je izvođač i uradio , istakao je Ivanović.

On je dodao da postoji više razloga koji mogu uticati na eventualno nepoštovanje metodologije - Nekad su to vremenski uslovi, nekad je to prilagođavanje trenutne dinamike ili pak ubrzavanje radova. Ipak, kako je naveo, postoje standardi koji se moraju zadovoljiti, i bilo koja nepravilnost je sankcionisana.

Vidjeli ste da je Tara trenutno porasla, to je bujična rijeka, nadamo se da će projektom regulacije dijela Tare koja tangira petlju u cilju zaštite konstrukcija i mostova, dio toga biti potpuno u skladu sa standardima , zaključio je Ivanović.


rtcg.me rtcg.me
uticaj radova rtcg ivanovi smanjiti taru tare blizini kako rijeke sredinu toga


User comments